Rinoplastide Klasik Teknikler Tarihe mi Karışıyor?

Estetik cerrahi alanında yaşanan gelişmeler artık klasikleşmiş tekniklerin yerine daha kolay ve daha etkin tekniklerin kullanılmasını beraberinde getiriyor. Rinoplasti alanında da bu etkileri görmek mümkün. Teknolojinin de yardımıyla geliştirilen yeni teknikler kısa sürede yaygınlaşarak sıklıkla kullanılmaya başlandığından artık “klasikleşmiş teknikler tarihe mi karışıyor” sorusu da sorulmaya başlandı. Peki, günümüzde rinoplasti alanında en çok hangi teknikler kullanılıyor? İşte yanıtlar…

rinoplasti

rinoplasti

Rinoplastide 3D Mask Dönemine Geçiliyor

Burun estetiği alanında artık klasik olarak tabir edilebilecek metotların yerini yenileri alıyor. Bunlar arasında en çok dikkat çeken ise Dr. Yakup Avşar tarafından geliştirilen 3D mask tekniği oldu. Hastalar açısından da büyük önem taşıyan bu teknikte artık operasyon sonrasında nasıl bir burun şekli ve nasıl bir yüz şekline sahip olacağını hastalar önceden görebiliyor. Elbette bilgisayar ortamında hastalara kendi yüzünde sahip olacakları burun şekli 3 boyutlu bir görsel olarak gösteriliyordu. Fakat hastalar sadece bir fotoğrafa bakıyor ve tahmini olarak burun şekillerini yadırgayıp yadırgamayacaklarını bilebiliyordu.

3D mask tekniğinde ise 3D print teknolojisi kullanılarak 3 boyutlu bir maske hazırlanıyor. Öncelikle hastanın istediği burun şekli ya da yaşadığı nefes alma gibi problemleri ortadan kaldırabilecek burun şekli hekime anlatılıyor. Dijital ortamda hastanın yüz şekli ve istediği burun şekli hazırlanıyor ve 3 boyutlu baskı tekniği kullanılarak hastanın yüzü maske formunda çıktı alınıyor. Bu maske hastanın eliyle dokunabileceği ve yeni burnunu deneyimleyebileceği bir formda olduğundan hastanın operasyon sonrasında yeni burun şeklini yadırgaması gibi bir sorun da ortadan kalkmış oluyor.

Hekimler açısından da rinoplasti operasyonunun çok daha kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlayabilen 3D mask tekniği gün geçtikçe daha fazla sayıda kişi tarafından tercih edilmeye başlandı. Yurt dışında Dr. Yakup Avşar ismi ile birlikte anılan bu teknik 3D Avşar Mask adı ile de biliniyor. Dünyanın pek çok ülkesinde uygulanmaya başlanan maske ile burun şeklinin deneyimlenebilmesi, hekimler kadar hastaların da yüzünü güldürmeye başladı.

3d maske

3d maske

Mikro-Rinoplasti Tekniği Klasik Tekniklerle Harmanlanabilir

Rinoplasti alanında yüz güldüren bir diğer gelişme de mikro-rinoplasti adını taşıyor. Dr. Yakup Avşar tarafından estetik alana kazandırılan bu yeni teknik aslında klasik burun estetiği operasyonları ile harmanlanabiliyor ve bir arada kullanılabiliyor. Bu yeni tekniğin en önemli özelliği burun kemiği de dahil olmak üzere burun şekli üzerinde istenen her türlü müdahalenin çok daha ince bir işçilik ile gerçekleştirilebiliyor olmasıdır. Çünkü teknik kapsamında mikromotor sistemi kullanılıyor.

Mikromotor sistemi eşliğinde Dr. Yakup Avşar tarafından tasarlanmış olan mikro motor uçları da kullanıldığından bu özel dizayn harikası uçlar burun üzerinde çok ince bir çalışmanın dahi yapılabilmesine olanak tanıyor. Dolayısıyla hem kapalı burun ameliyatlarında hem de açık burun ameliyatlarında uygulanabilen mikro-rinoplasti tekniğinde hastaya en az müdahale ile en fazla değişim elde edilebiliyor. Sonuç olarak hastanın iyileşme süreci de çok daha raht bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu teknik endoskopi teknolojisi de kullanılarak uygulanıyor ve endoskopi yardımı ile kullanılan mikro kameralar görüntünün 20 kat büyütülmesini sağlayabiliyor.

Görüntünün çok daha net ve büyük olmasıyla birlikte mikro motor uçlarının da kullanılması gayet başarılı bir estetik burun ameliyatına imza atılmasını da beraberinde getiriyor. Mikro-rinoplasti tekniği de yurt dışında sıklıkla uygulanmaya başlandı. Mikromotor uçlarının kullanılması kapalı burun ameliyatlarında dahi burun şekline rahatlıkla müdahale edilebilmesini sağlıyor. Görüntü magnifikasyonunun sağlanması da tekniğin kısa sürede yaygınlaşmasını ve sıklıkla tercih edilmesini sağlayan etmenlerden biri olarak kabul edilebilir.

Yanıtla