Özgüven Kazanma Yolları

Özgüven eksikliği çoğu kişinin çektiği en büyük sıkıntılardan biridir. Hele ki kendinize güven duymanız gereken bir meslek sahibiyseniz… Düşünsenize; özgüven eksikliğinden dolayı daha kendinizi savunmayı beceremezken, başkalarını savunmanız gereken bir mesleğiniz olsa mesela… Ya da arkadaş çevrenizde bile konuşmaya çekinirken, toplum önünde konuşmanızı gerektirecek bir işiniz olsa… Kendinizi dünyanın en mutsuz insanı hissedersiniz büyük ihtimalle. İşte tam da bu nedenle, yani kendinizi mutlu etmek için özgüveninizin tam olması gerekir. Başkaları için değil yani! Peki bunu nasıl başarabilirsiniz?

özgüven

özgüven

Özgüven Nasıl Kazanılır?

Özgüven kazanmak için en iyi yöntem, özgüven eksikliğinin sebeplerinden yola çıkmaktır aslında…
Eğer hassas bir ruhunuz varsa ve incitilmekten korkuyorsanız; bu özgüveninizi sarsacaktır. Bir konu hakkında fikirlerinizi söylerken, size karşı kötü davranıp sizi üzeceklerinden çekinmeyin. Sizin de fikirlerinizi söylemeye hakkınız var.
Reddedilmekten, alay edilmekten korkmayın. Hiç kimse sizden daha iyi veya daha özel değil. Siz herkesten farklı düşüncelere sahip olabilirsiniz. Bu da sizin farkınızdır. Sizinle alay edileceğini düşünüp geri adım atmayın.
Yapacağınız işlerde başarılı olamayacağınızı düşünüp kendinizi kısıtlamayın. Belki ilk etapta başarısız olabilirsiniz. Ama belki de o iş tam da size göredir. Denemeden bilemezsiniz.

özgüven kazanma

özgüven kazanma

Utangaç davranmayın. Herkes gibi sizin de konuşmaya, kendinizi ifade etmeye hakkınız var. Belki de o toplum içinde en özel kişi sizsiniz. Ama utangaçlığınız yüzünden bunu kendiniz bile fark edemezsiniz. Sınırlarınızı biraz zorlayın.
Kendinizden emin olun. Siz ne yaparsanız yapın, mutlaka size bir katkısı olacaktır. Kimsenin dediğine kulak asmayın. Doğru bildiğiniz neyse, onu yapmak için emin adımlarla ilerleyin.
Özgüven kazanabilmeniz için; herkesten önce sizin kendinize güvenmeniz gerek. Hiç yapmadığınız şeyleri yaparak önce kendinizi sonra da çevrenizde olan herkesi şaşırtın.
Unutmayın! Siz bu dünyada bir tanesiniz. Ve kimse sizin yerinizi dolduramaz. Özel ve kıymetli olduğunuzu bilin ve buna göre hareket edin!

Yanıtla